Стартира благотворителната кампания "С тениска на бала" (СНИМКИ)

17:00, 17 мар 18 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пета поредна година абитуриенти-сираци ще получат еднократни стипендии от по 2000 лв. за продължаване на образованието във висши училища. Това ще стане в рамките на благотворителната кампания "С тениска на бала", организирана от компания-вносител на автомобили у нас в партньорство с Българския червен кръст.

На обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може, онлайн или по банков път, да дари средства за образованието на абитуриентите без родители в петия сезон на кампанията, а организаторите му предоставят символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или среща на випуска. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската се предоставя при дарения над 20 лева.

305 000 лева са събрани за 4 години от съществуването на кампанията. Дарителите са близо 5500, а включилите се училиа в цялата страна - 100. С парите са осигурени 141 стипендии и допълнителна финансова помощ за успех на 36 студенти. 

Петя Миланова, живяла няколко години в дом за деца в неравностойно положение в село Доганово, е един от студентите-първокурсници, получили стипендии. Тя вече учи по специалността "Човешки ресурси" в Университета за национално и световно стопанство и ето за какво планира да похарчи парите: "За по-нататъшни някакви разноски покрай образованието или за някакви карти, да речем за градския транспорт ми е необходима карта".

Още от ноември миналата година ученици, на които предстои завършване, търсят организаторите на инициативата и вече дори има поръчки през сайта. 17 училища в София, Бургас, Велико Търново, Сандански, Нова Загора, Петрич, Пещера, Крумовград, Айтос, Вършец, Каолиново и Костенец с нетърпение очакват обявяването на старта и представянето на тениската за 2018 г. Организаторите очакват те да се умножават. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама