Президентът: Щом ГЕРБ искат битка с мен, ще я получат

12:21, 02 окт 17 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Води се тази битка, макар че не смеят да я обявят, считайте, че щом като я търсят, ще я получат. Това заяви президентът Румен Радев по повод атаките от ГЕРБ.

От всички действия на ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен“, каза още той пред журналисти в Софийския университет «Св. Климент Охридски» днес по повод откриването на академичната учебна година.

Изказването идва по повод задочния спор, който се разрази преди дни между държавни глава и премиерът Борисов заради процедурата за избор на новите изтребители за армията. Тогава премиерът изрази съмнение, че, избраните «Грипен» са най-добри за армията.

„До изтребителите ли е опряла армията в момента?”, попита тогава Борисов.

Радев отвърна, че премиерът явно е бил подведен от "глупави становища" и му отговори: 

„Мога пак да посъветвам г-н Борисов да не дели страната и важните сектори на порции. Националната сигурност не се гради на ежедневна смяна на позицията"

Днес, на въпрос ще проведе ли дискусия с Борисов за модернизация на армията президентът каза, че вече не вижда смисъл от такава среща
и още:

„Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво“. 

Преди дни депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров обяви, че Радев е лобирал за покупката на шведските изтребители “Грипен” още като зам.-командир на ВВС. 

„Решението и за самолетите, и за цялостната модернизация на Въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността“, подчерта обаче държавният глава.

Пред преподаватели, студенти и журналисти президентът заяви, че конформизмът не е път към щастието и призова българските студенти да преследват мечтите си. „Бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и за отечество. Знайте, че всяко поколение води своята битка за България. Тази, за демокрацията, беше мисията на вашите родители. Справедливото, морално и достойно общество е вашата мисия. То е и моята мечта за България“, подчерта още в изказването си държавният глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама