Прокуратурата започна разследване за насилие на деца в дом "Хризантема"

15:03, 12 фев 18 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за изтезаване на деца в Центъра за настаняване на деца с увреждания. След разпространените преди по-малко от месец кадри на насилие повечето служители в центъра "Хризантема" бяха освободени. 

Прокуратурата разследва и целия персонал на дома, както и длъжностните лица от общината в Габрово, за да бъде установено дали има извършени и други престъпления от лица, извън заснетите във видеоматериалите, съобщи БНТ.

Събрани са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, съобщиха от прокуратурата.

В дом "Хризантема" са били изтезавани дете и непълнолетно лице, намиращи се под грижите на служителите в социалното заведение.

Разследването се извършва под ръководството на прокуратурата. Дадени са указания за назначаване на експертизи за получените от децата телесни увреждания. Установява се тяхното психическо състояние, както и годността им да бъдат свидетели.

Разследването ще обхване изясняване на действията на персонала в дома, както и на длъжностните лица от общинската администрация. Целта е да се установи дали има извършени и други престъпления от хора, останали извън камерите при заснемането на видеоматериалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама