Лидерът на ИДИЛ Ал Багдади жив, лекува се в Североизточна Сирия?

16:20, 12 фев 18 / Свят 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високопоставен представител на иракското министерство на вътрешните работи твърди, че лидерът на организацията Ислямска държава е жив и се лекува в полева болница в Североизточна Сирия, след като е бил ранен при въздушни удари, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Получихме неоспорими информации и разполагаме с документи от източници в терористичната организация, според които Абу Бакр ал Багдади е жив и се укрива в района Джазира", заяви Абу Али ал Басри, директор на отдела на иракското вътрешно министерство за разузнаване и за контратероризъм.

Според него лидерът на ИД е имал различни рани и фрактури по тялото, като тези по краката не му позволявали да се движи без придружител. Той страдал и от диабет. Раните му били причинени от въздушни удари срещу бастиони на Ислямска държава в Ирак.

Иракските власти публикуваха миналата седмица списък на издирваните терористични лидери. Начело на този списък е самопровъзгласилият се "халиф" на Ислямска държава. В списъка той фигурира с истинското си име Ибрахим Ауад Ибрахим Али ал Бадри ас Самараи, а като година на раждане е посочена 1971 г.

На 16 юни Русия съобщи, че вероятно е убила Ал Багдади при въздушен удар през май близо до Ракка в Сирия. На 1 септември висш американски военен представител обаче заяви, че лидерът на Ислямска държава несъмнено все още е жив и се укрива в долината на река Ефрат в Източна Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама