Залесителна кампания в Община Девня

09:10, 04 апр 18 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Люлякови и елови фиданки ще бъдат засадени по време на стартиращата днес залесителна кампания на Община Девня и Държавно горско стопанство - Суворово.

Кампанията започва от парка пред Музея на мозайките от 10 ч. Тя е посветена на Седмицата на гората. В акцията ще се включат представители на общинската администрация, начело с кмета Свилен Шитов, лесничеи и горски стражари, както и ученици от СУ „Васил Левски“. 

В парка пред музея специалисти от Горскостопански участък – Девня ще изнесат открит урок как се садят и отглеждат различни видове дървета и каква е ролята на растенията в природата и значението им за човека. Там ще бъдат засадени 4 люляка и 2 елички, а учениците, които се справят успешно с поставените им задачи, ще получат грамоти от ТП ДГС - Суворово.  

Следващата залесителна точка ще бъде търговската ул. „Просвета“, кв. „Девня - 2“, където ще бъдат засадени 3 ели. Две фиданки от иглолистния вид ще отпътуват за село Кипра, а една – за Падина. По една бъдат засадени до филиала на СУ „Васил Левски“, кв. „Девня-1“, както и пред Младежкия дом в кв. „Повеляново“. 

По една люлякова фиданка ще получат детските градини „Незабравка“, „Детелина“ и „Здравец“, а още 3 ще бъдат засадени на детската площадка до Обръщача в „Повеляново“.

Общо 20-те фиданките за залесителната акция са осигурени безвъзмедно от Горското стопанство –  като жест към фотоконкурса „Свържи се Природата“, реализиран от фейсбук страницата „Девня – древна и съвременна“ по повод глобалната инициатива "Часът на Земята". Иначе от териториалното поделение на Горското стопанство извършват паралелна залесителна акция, която е в изпълнение на годишния им план. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама