Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович идва на посещение в България

08:40, 04 апр 18 / Политика 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев.

Сред темите на срещата на двамата президенти ще бъдат възможностите за увеличаване на търговския обмен и разширяването на икономическите и туристически връзки между България и Хърватия, както и обменът на опит в сферата на образованието, науката, технологиите, културата. Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще обсъдят също така регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и европейската и евроатлантическата перспектива на Западните Балкани с оглед на настоящото Българско председателство на Съвета на ЕС и предстоящото през 2020 г. хърватското председателство.

От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2 , след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Хърватия.

В рамките на посещението си президентът Колинда Грабар-Китарович ще разговаря с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама