Стрелба в централата на YouTube - трима ранени, жената-стрелец се самоуби (СНИМКИ+ВИДЕО)

07:09, 04 апр 18 / Свят 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена откри стрелба и рани трима души в централата на YouTube в Сан Бруно, Севена Калифорния преди да се самоубие, съобщи ВВС като се позова на полицията. CNN съобщава, че жената се казва Насим Агдам. Тя е била въоръжена с пистолет. Все още се установява мотивът й.

36-годишен мъж е в критично състояние. Смята се, че той е партньор на жената, съобщава CBS news. Другите ранени са две жени на 32 и 27 години.

Подобни стрелби обикновено се извършват от мъже - доклад на ФБР показва, че от 160 инцидента между 2000 и 2013 г. само шест са извършени от жени.

NBC съобщава, че нападателката е нахлула в зоната за хранене на открито по време на обед и е открила огън. Полицията пристига на мястото в 12:48 ч. местно време (19:48 GMT), когато всички са били обзети в паника.

Телевизионни кадри показаха излизащи с вдигнати ръце служители на компанията. На други се виждаха оформени опаши от евакуиращи се служители преди полицията да ги провери един по един.

По време на нападението Вадим Лаврусик, работещ за продуктовия екип на компанията, написа в Twitter, че е чул изстрели и е видял тичащи хора. "В момента съм се барикадирал в стаята с моите колеги", написа още той.

Тод Шърман, продуктов мениджър в компанията, описва как се е евакуирал. "Погледнах надолу и видях кървави следи по пода и стълбите. Огледах се за заплаха и се затичахме надолу по стълбите и навън", написа той в Twitter. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама