Радев: Още миналата година подадохме сигнал за подготвяно бягство на Пелов

10:55, 04 апр 18 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Още миналата година имахме данни за подготвяно бягство на Владимир Пелов от затвора и сме дали данните на Министерство на правосъдието", каза в парламента вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от БГНЕС.

Радев и правосъдният министър Цецка Цачева са в сградата на НС да дадат обяснение как се е стигнало до бягството на двама затворници вчера от Софийския затвор.

"Усилено се охраняват границите на места, където се очакват да излязат двамата бегълци или единият от тях. Разпитват се лица, които са помагали или се очаква сега да помогнат", добави Радев.

Той обясни, че в момента работи щаб към СДВР към главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

"Всички издирвачи работят, включени са най-добрите", каза още Радев пред депутатите.

"Безспорно в случая става дума за човешки грешки и за техническо неокомплектоване на системите за сигурност, които действат", каза от своя страна правосъдният министър Цецка Цачева.

Припомняме, че двама въоръжени затворници нападнаха охраната и избягаха от Софийския затвор. Бягството е станало в 15:45 часа във вторник. Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на 26 години затвор за убийство и Владимир Стефанов, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

По-рано главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов каза, че "по-скоро изключвам участие на надзиратели в бягството, проверяваме всички лица и версии".

"Цяла нощ са разпитвани съкилийниците на двамата бегълци Радослав Колев и Владимир Стефанов. Продължава издирването на избягалите затворници", допълни той. Маринов подчерта, че се работи по всички възможни версии, но все още няма яснота за начина, по който са избягали двамата от Софийския затвор.

Маринов предупреди, че бегълците са особено опасни и ако някой има сведения за тях, да не предприема никакви действия, а да потърси незабавно органите на реда като анонимността им е гарантирана. Според него е възможно бегълците да са вече извън страната, затова са обявени за международно издирване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама