Евродепутат е открит в безсъзнание след обвинение в укриване на данъци

14:10, 04 апр 18 / Свят 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийският евродепутат Марк Демесмакер е бил открит в безсъзнание в хотелска стая в Брюксел, съобщиха местни медии, пише БТА. Той е бил приет в болница и подробности за състоянието му засега не се посочват. Преди дни прокуратурата оповести, че срещу евродепутата се води разследване за укриването на 540 000 евро данъци.

Демесмакер е в политиката от 2004 година, а в Европейския парламент представлява водещата белгийска партия Нов фламандски алианс (НФА). Прокуратурата се съмнява, че той е опитал да обяви недействителен фалит. В последните дни бе уточнено, че властите са му наложили глоба и предстои да преценят дали да го подведат под наказателна отговорност.

Белгийските медии допълват, че
Демесмакер е сред водещите фигури в своята партия. В последните месеци той многократно открито изрази подкрепа за отстранения премиер на Каталуния Карлес Пучдемон.

От миналата есен
Пучдемон получи откритото съдействие на НФА и остана в Белгия. Преди дни Пучдемон бе заловен на границата между Дания и Германия, след като Испания възобнови европейската заповед за задържането му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама