Предпоследно: Дейвид Гарет все пак ще дойде

20:45, 04 апр 18 / Култура 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпреки че няма да чуем класическата цигулка на гениалния Дейвид Гарет, който отмени февруарския си концерта в София с пианиста Жулиен Куентин, поради здравословни причини, виртуозът на лъка ще пристигне в София с кросоувър програмата си.

Събитието, в което ще се смеси рок и класика, е обявено за 6 юни в „Арена Армеец“ и получи потвърждение, че ще се състои. То ще е и първата дата от новия етап на турнето на Гарет Explosive Live, от което за момента няма кенселирани концерти. За момента са отменени само участията му с класическата му програма – общо 40 на брой няма да се състоят, или ще се случат с променена дата.

Първото гостуване на цигуларя у нас се радва на огромен интерес, като билетите за събитието в началото на лятото се разпродават. „За момента няма никакви индикации за промяна в графика на Гарет за месец юни. Работим с мениджмънта му по план“, твърдят организаторите от АРТ БГ.

На 6 юни в Арена Армеец Дейвид Гарет ще направи една вдъхновяваща разходка през най-големите си хитови композиции, между които и оригинални цигулкови адаптации на вечни рок и поп класики, заедно с 6-членния си бенд, на фона на спиращи дъха аудио-визуални ефекти. Турнето Explosive Live, събиращо в един мащабен, грандиозен спектакъл превърналите се в тотален музикален феномен албуми Explosive и Rock Revolution. По време на концертите си от кросоувър обиколката, която стартира преди две години и се случва на етапи, Дейвид Гарет свири на електрическа цигулка, и сътворява на живо невероятна смесица от тежки и интензивни рок мелодии и великолепни балади, примесени с първокласна класическа музика.

Билетите за алтернативното шоу на виртуоза са в продажба на цени между 65 лв. и 185 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама