Улеснено депортиране и строг контрол предвижда план за борба с миграцията на Германия

08:40, 11 юли 18 / Свят 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-строг контрол, ускорени процедури за получаване на убежище и улеснено депортиране са основните елементи в него предвижда плана на германския вътрешен министър Хорст Зеехофер за борба с миграцията. Според Зеехофер планът е крайно необходим на Германия и е част от промяна на политиката на страната за мигранитите. 

С Австрия ситуацията е ясна и има договорка, сега трябва да се преговаря с Гърция и Италия, каза министърът. Представянето на документа се забави с около месец заради разногласия между коалиционните партньори в правителството - Християнсоцаилния съюз на Зеехофер и Християденмократичния - на канцлера Ангела Меркел, именно на тема миграция.

След тежки преговори, в които Зеехофер заплаши и с оставка, беше постигнато компромисно решение.

"Целта на този план е не да ядоса хората, а да създаде ред. Гражданите трябва да знаят на базата на какви правила се получава убежище тук. Ние си оставаме държава с либерлано мислене, оставаме хуманна страна, която предоставя защита на нуждаещите се. Но в същото време нерегламентираното оставане в страната трябва да бъде прекратено", заяви вътрешният министър, предаде БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама