Дрейк подобри рекорд на The Beatles

16:20, 11 юли 18 / Любопитно 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рапърът Дрейк постигна прецедент, след като вкара 7 песни в челната десетка на най-престижната класация за сингли Хот 100 на списание „Билборд“. Също така, всичките 25 песни от последния му албум "Scorpion", който излезе на 29 юни, са в чарта.

Хитът "Nice for What", който по-рано заемаше първо място в класацията, сега отново я оглавява, докато на второ място дебютира песента "Nonstop". Останалите песни на Дрейк в челната десетка са "God's Plan", "In My Feelings", "I'm Upset", "Emotionless" и "Don't Matter to Me", която включва записани по-рано вокали на Майкъл Джексън.


Новият успех на Дрейк подобрява рекорд на The Beatles от 1964 г., когато 5 песни на ливърпулската четворка бяха в челната десетка в една и съща седмица.


До момента Дрейк е вкарал 31 сингъла в топ 10, като изравнява постижение на Риана. Пред него във вечната статистика са само The Beatles с 34 песни и Мадона с 38.


От албума му "Scorpion" са продадени 732 171 еквивалентни албумни единици, базирани върху продажби и стриймвания на албум, и това му отрежда и златния медал в класцията за албуми на списанието - Билборд 200. Освен това тавата му е стриймвана рекордните над 1 милиард пъти през първата седмица след излизането.


От 2009 г. 186 песни на Дрейк са били в класацията Хот 100. Той е на второ място след сериала "Клуб Веселие", 207 песни от който са били в същия чарт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама