Велосипедист блъсна дете в градския парк в Монтана

12:33, 05 авг 18 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дете беше блъснато от велосипедист в градския парк в Монтана, съобщи bTV. Случаят провокира вълна от родителско недоволство.

Както всяка една паркова площадка, особено в същинското лято, централният градски парк в Монтана е особено оживен привечер.
По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина.
„Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята – с колело върху нея”, разказа майката на пострадалото дете пред bTV.

Последствията за детето са счупен череп, хематом и операция за отстраняването му в столична болница. „Лечението и прегледите за нас продължават. Има опасност от отключващи се впоследствие заболявания”, каза майката. 

Нещастието провокира Цветелина да организира петиция, с която настоява да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата. 

А междувременно родителите на пострадалото дете смятат да предявят съдебен иск срещу велосипедистката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама