Хампарцумян: Ревизията на приватизацията ще има информационен смисъл

08:52, 13 фев 20 / Икономика 25 1613 Topnovini

"Резултатите от проверката на приватизационните сделки ще имат по-скоро имат исторически, информационен и репутационен смисъл, отколкото правно наказателен, защото са изтекли давности или собствеността се е сменила", каза в интервю за bTV банкерът Левон Хамапрцумян, който за кратко беше изпълнителен директор на Агенцията по приватизация (2000-2001 г.).

"След като има публичен интерес, тази проверка трябва да се направи, въпреки ангажирането на голям публичен ресурс", уточни Хампарцумян. 

По думите му в историята на приватизацията има успешни и неуспешни примери.

Гешев разпореди проверка на всички приватизационни сделки

Той коментира и вълненията по темата за курса лев/евро покрай очакваното влизане на България в чакалнята на еврозоната. Според банкера няма риска за лева и гаранция за това е валутният борд, който ни преведе успешно през различни кризи за 20 години.

Относно твърденията на бившия финансов министър Муравей Радев, че левът е подценен той каза: „Това са хипотетични неща, подобен спор прилича на спора къде е нулата на координатната система – безсмислен е“.

Прогнозата на Левон Хампарцумян за влизането ни в еврозоната е, че това ще се случи, когато сме готови и се чувстваме комфортно след двегодишния период в чакалнята.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 43 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.