И ГЕРБ се оплака от репресия над техен кандидат - кмет

14:28, 08 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1643 Topnovini
1

Срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на казанлъшкото село Овощник Георги Данев е извършена репресия от страна на избрания на втори тур кмет от БСП Иван Колев, съобщават от ГЕРБ.  На местните избори двамата се явиха един срещу друг на балотаж.

БСП: Репресиите на властта продължават и след изборите

„За по-малко от 48 часа от полагане на клетвата си, Колев вече я наруши, като започна реваншистки действия срещу кандидата за кмет от ГЕРБ Георги Данев, който е секретар на НЧ „Просвета” в село Овощник. Изведнъж днес се оказва, че започва проверка от Проверителната комисия към читалището, на която председател е съпругата на Иван Колев, а един от членовете е самият секретар на кметството в село Овощник. Без предварително уведомление, за няколко часа Комисията бива назначена и сформирана, като в края на работния ден (17:00 часа) започва и проверка на читалищната документацията. На проверката по спешност е извикан и самият кмет на Овощник Иван Колев, който се е държал арогантно.
Съгласно Закона за народните читалища кметът няма никакво право да упражнява контрол или надзор над читалищното настоятелство“, напомнят от партията.

Борисов към кметове си: Трябва да сте добри и честни, видиш ли хартийка - ще се наведеш да я вземеш

„В тази връзка ГЕРБ – Казанлък остро осъждаме всякакви прояви на реваншизъм и оказването на психически тормоз над личността. Категорично се противопоставяме на подобни действия - форма на посегателство върху личността и натиск върху човешката психика, още повече срещу пряк конкурент на местните избори. Подобни действия не помагат за развитието на която и да било институция, дори уронват нейния престиж“, пишат още от ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 222 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.