Откриха 110 литра ракия в таванско помещение над гараж

14:48, 18 окт 19 / Крими 25 1264 Topnovini
1

110 литра ракия без документи за платен акциз са открити от митнически служители при проверка на територията на област Силистра. Ракията е открита в таванско помещение към гаражна постройка. В рамките на проверката собственикът на имота не е представил документи, удостоверяващи начисляването, плащането или обезпечаването на акциза.

Над 700 литра нелегален алкохол са задържали митническите служители при проверки в населени места на териториите на ТД Югозападна и ТД Дунавска в последния месец.

415 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол без документи са задържани в два частни имота при две отделни проверки на територията на област Велико Търново и община Кнежа. Установено е държане съответно на 139 литра и 276 литра ракия, за които собствениците не са представили документи в рамките на проверката. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Други 161.5 литра етилов алкохол са задържали митническите и полицейски служители  при роуд стоп  проверки в района на Благоевград в началото на месеца. В единия от случаите  част от алкохола с анасонов мирис е открит в превозното средство, а другата - при последваща проверка в частен имот, заедно със спирт и есенция.

При  проверки в търговски обекти са открити общо 30.5 литра нелегален наливен алкохол -  при проверка в заведение за бързо хранене край София и при друг случай - в магазин в село на територията на община Петрич.

За последния месец са открити и четири нерегистрирани съоръжения за дестилиране на алкохол, всички - разположени в частни имоти, а три - в процес на работа. В един от случаите в частен имот в община Ветово са открити две съоръжения с вместимост 220 и 400 литра, като само едното съоръжение е изварявало в момента на проверката.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 67 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.