Валиумният изнасилвач остава за постоянно в ареста

11:58, 23 яну 20 / Крими 25 1604 Topnovini
1

Сафийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста известният като "валиумния изнасилвач" Йохан Стелингверф. Нидерландецът е обвинен в две изнасилвания - на българка около Коледа и на унгарка през октомври миналата година.

"Не съм извършил престъпление", каза пред съда Стелингверф, съобщи БНТ. Той заяви, че по време на престоя му в ареста е бил системно бит и тормозен. По негови думи от нидерландското посолство у нас опитали да облекчат ситуацията.

Според съда липсват и обективни данни за насилие срещу Стелингверф в ареста.

Въпреки твърденията на защитата за "чисто" свидетелство за съдимост, според съда, справка в Европейската система за съдимост показва, че през 2010 г. Стелингверф е бил осъден в Нидерлания на 5 години и 8 месеца затвор за изнасилването на две жени и за сексуално посегателство на трета. По-късно защитата обясни пред медиите, че Стелингверф е реабилитиран.

По време на заседанието защитата цитира показания на унгарката, която твърди, че е жертва на нидерландеца. Двамата се запознали миналата година в Будапеща и имали интимен контакт. После продължили връзката си, като жената идвала няколко пъти в България, за да се види с него. Не стана обаче ясно как според нейните показания се развили отношенията им.

По-късно бяха прочетени и други откъси от показанията - жената разказала, че заявила на нидерландеца, че е категорично против садистичния и групов секс, за който той настоявал. Според нейните показания веднъж тя била приведена в безпомощно състояние от нидерландеца, била ударена по главата, осъществил полов контакт въпреки виковете и молбите и да спре. Унгарката споделила и за прорезни рани в областта на гърдите. Решила да се оплаче едва след като се наложило да посети редица лекари в Унгария заради нараняванията си, сред които нарушено зрение заради удара по главата. Идентифицирането на обвиняемия отнело време, защото според унгарката, Стелингверф и се е представил с друго име. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обискират дома на валиумния изнасилвач

Йохан Стелингверф се сдоби с две обвниения за сексуални посегателства. Те са над българка и унгарка като последното се е случило през октомври, но и двете деяния са съпроводени с принуда чрез сила.

В Нидерландия обвиняемият е познат с прякора си валиумния изнасилвач като има богато криминално досие и според местни медии, в родината му също има жалби от жени, че са били негови жертви.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.