Три жертви на трафик на хора са спасени след акция в нощни клубове в София

14:51, 24 яну 20 / Крими 25 1422 Topnovini
1

Три жертви на незаконен трафик на хора са били спасени в международна акция в нощните клубове, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. При международна акция в девет държави на Балканите са заловени няколко души. Двама от пострадалите са млади момче и момиче, които станали жертва на сексуална експлоатация.

Акцията е проведена в 16 нощни клуба в София, част от които вече не работят, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. По време на акцията са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие, предаде БГНЕС. Арестувани са и двама души, единият чужденец.

Килограм и половина дизайнерска дрога пък е заловена на границата, обясниха от районната прокуратура. Наркотикът бил разпределен в малки дози.

Прокуратурата по петите на двама руски шпиони, Русия още не знае

„В операцията на Интерпол участие взеха 8 държави – България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше сформиран оперативен щаб в централата на „Интерпол“ в град Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше организирана към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие“, разкри Милева.

На територията на България, под надзора на главния прокурор Иван Гешев, са били извърешни няколко операции. В цялата страна са проведени проверки в множество стриптийз барове, за които има данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, добави тя.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на операцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които съвместно с органите на МВР, са осъществявали контролен пункт.

„В резултат на съвместната работа между Прокуратурата, МВР и Интерпол бяха установени 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано съдействие“, посочи Милева. Тя допълни, че са били предотвратени опити за незаконно преминаване на държавната граница и са установени издирвани лица, автомобили и документи. „Бяха установени и огромни количества оръжие, наркотични вещества и парични суми“, каза още говорителят на главния прокурор.

По думите й в резултат на засиления контрол в нощните заведения, някои от тях са преустановили дейността си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани