Дъщерята на цар Киро остава в ареста

14:20, 28 фев 20 / Крими 25 1491 Topnovini

Окръжен съд-Пловдив взе днес най- тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Събка Кирилова Рашкова, дъщеря на известния с престъпната си дейност Кирил Рашков - цар Киро, съобщи БГНЕС.

На 24 февруари тази година тя бе арестувана, след като при полицейска проверка на личния и автомобил на пловдивски булевард в нея са открити малко над 2 кг хероин. Пакетите - общо пет на брой, са били равномерно разположени в два колана, които Събка Рашкова е носила. На делото за мярка днес не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество, но обемът му сочи, че хероинът е бил за разпространение. В първоначалната информация прокуратурата съобщи, че тя е била задържана след връщане от Турция, където е заминала на 22 февруари. Днес в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Събка Рашкова представи в съда медицински документи от 2015 година, а защитата подчерта факта, че тя е съдействала. Признала си е, че наркотикът е неин. Събка Рашкова е осъждана и преди, макар и в момента да е реабилитирана, това изигра роля при оставянето и в ареста. Задържаното количество хероин е с доста добра чистота на веществото според лабораторните проби, цената му според постановлението за цени на психоактивни вещества за съдебни цели е около 185 000 лв. Събка Рашкова е обвинена по чл. 354а, ал.2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законодателят предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани