Откриват изложба „Радикален формален анализ“ в галерия +359

10:33, 07 юли 20 / Култура и наука 25 1579 Биляна Иванова
Снимка: Галерия +359

На 10 юли в пространството на галерия +359 се открива изложбата „Радикален формален анализ: невалидни протоколи и жанрови отклонения извън обсега на визуалните и когнитивни удоволствия“. Кураторският проект е на Петер Цанев и включва концептуални стратегии и творби на Красимир Терзиев, Желко Терзиев, Боряна Петкова и Георги Георгиев-Жорррас, съобщиха от галерията.

Радикалният формален анализ е подход, който разкрива възможностите на една последователна интензификация на самокритическата тенденция в изкуството“, разказва кураторът Петер Цанев.

Проектът с название „Радикален формален анализ“ се фокусира върху динамиката на такава основна арт медия, каквато е публичното управление на смисъла на творбата под формата на „концептуалното изкуство на съобщението за пресата“ и връзката му с контрола върху рецепцията.

Снимка: Галерия +359

Ето защо в проекта са включени концептуални стратегии, документации и творби на някои от най-различимите и провокативни съвременни български художници, притежание на галерия +359.

Накратко четирима съвременни художници имат отново възможност да обявят случването на вече случили се художествени събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!