СЕМ се събира, за да освободи Костов

06:30, 17 окт 19 / Общество 25 1501 Даяна Дюлгерова
1

На заседание Съветът за електронни медии ще разгледа процедурата за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на Българското национално радио.

Миналата седмица медийният регулатор откри административно производство срещу Светослав Костов. Решението бе подкрепено с три от общо пет гласа. Против се обявиха членовете Бетина Жотева и Галина Георгиева. Те мотивираха решението си с липса на достатъчно официална информация.

Светослав Костов получи възможността в 5-дневен срок да изпрати становище в своя защита относно процедурата.

Само в ТОПНОВИНИ: Светослав Костов с първи коментар за процедурата по отстраняването му

Искането на оставката на Костов дойде след безпрецедентното заглушаване на сигнала на програма „Хоризонт“ на 13 септември и опита да бъде свален от ефир дългогодишният съдебен репортер и водещ Силвия Великова. След тези събития радиото получи две глоби – една от КРС на стойност 40 хил. лв. и друга от СЕМ – 27 хил. лв.  Междувременно тече и разследване от страна на прокуратурата в националната медия.  

Миналия четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че има крещящо разминаване в показанията на техническия директор Пламен Костов и генералния директор Светослав Костов. Предстои двамата да се явят на очна ставка за изясняване на обстоятелствата. Цацаров изрази увереност, че ще разберем „кой“ посегна на Българското национално радио.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.