Заради България FIFA 20 пуска безплатни екипи срещу расизма

19:55, 22 окт 19 / Общество 25 1533 Topnovini
1

Расистките инциденти на европейската квалификация в София между България и Англия станаха причина популярната футболна видео игра FIFA 20 да подеме кампания, пише „24 часа“. Неприемливото поведение на Националния стадион „Васил Левски“ накараха създателите на FIFA 20, която се играе от милиони футболни почитатели, да стартират кампанията No Room For Racism (в превод - няма място за расизма). Тя включва специални екипи с въпросния слоган на фланелките, както и да бъде поставен по стадионите на играта под формата на рекламни пана.

София – столица или концлагер?

И двата компонента ще може в скоро време да се изтеглят безплатно от участниците в играта и съответно използвани в селектираните от тях отбори.

Екипите бяха представени вече чрез виртуалните образи на 4-ма футболисти от английската Висша лига. Това са защитникът на “Ливърпул” Върджил ван Дайк, Тами Ейбрахам от “Челси”, Джеймс Мадисън от “Лестър” и Джеси Лингард от “Манчестър Юнайтед”.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" атаката срещу България след расисткия скандал на стадиона?

“Расизмът никога няма да бъде приемлив в спорта и въобще в човешкото общество. Всеки има правото да се чувства сигурно и да не е изолиран”, заяви по повод кампанията Лингард, който е посланик на FIFA 20.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи