Русия повишава раждаемостта чрез филми и сериали

19:40, 25 яну 20 / Свят 25 1583 Topnovini
1

Русия ще насърчава раждаемостта, рекламирайки многодетните семейства във филми, телевизионни предавания и сериали. В тях основен елемент трябва да бъдат здравите семейни отношения. 

Унгария се зае с увеличаването на раждаемостта

"На Министерството на културата трябва да се възложи да работи усилено по тези препоръки", заяви митрополит Иларион, ръководител на отдела за външни църковни отношения на Московската патриаршия, предаде РИА Новости.

"Ако искаме да увеличим демографските си показатели, материалните насърчения няма да са достатъчни. Трябва да работим усилено, за да променим стереотипите на хората така, че идеята на здравословния семеен живот да се рекламира в медиите, включително и чрез филми и телевизионни предавания", каза митрополит Иларион.

Гърция дава по 2000 лв. за всяко новородено дете

Духовникът даде за пример сериалите, които се излъчват вечер по основните руски телевизионни канали. Според него сюжетът на подобни серии често се гради върху теми, свързани с изневяра. "Къде в тези сериали е темата за голямо семейство, за съпружеска вярност? Тя не е там", добави още митрополитът.

Според него проблемите на демографския прираст, за които президентът Владимир Путин говори в своето послание до Федералното събрание преди седмица, трябва да бъдат решавани с помощта на всички министерства, включително и на Министерството на културата.

"Киното е най-важното средство за влияние върху сърцата и умовете на младите. Добре е новият министър на културата да е пряко свързан с тази индустрия", препоръча митрополит Иларион.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани