Втори опит за изслушване на КРС и СЕМ

06:50, 14 ное 19 / Политика 25 1324 Даяна Дюлгерова
1

Анкетната комисия по казуса „БНР“ ще направи втори опит да изслуша представителите на КРС и СЕМ в парламента.

Временният орган бе сформиран, за да проучва фактите и обстоятелствата, свързани с опита да бъде свалена от ефир журналистката Силвия Великова, последвалото прекъсване на програма „Хоризонт“ и твърденията за политически натиск върху работещите в националната медия.

Първоначално препитването бе планувано за 31 октомври, но тогава комисията не успя да събере кворум. Ръководствата на СЕМ и КРС обявиха, че имат готовност да входират становища по случая, с които депутатите да се запознаят предварително.

Липса на кворум провали изслушването на КРС и СЕМ

Стана ясно още, че СЕМ ще направи мониторинг на плурализма на програма „Хоризонт“ за периода юли-септември, в който попада и мандатът на бившия генерален директор Светослав Костов. Обявено бе, че проверката ще бъде направена веднага след местните избори.

Досега в комисията бе изслушан само главният прокурор Сотир Цацаров. Той разкри, че разследващите работят по две основни версии за заглушаването на сигнала на националното радио. Прокуратурата ще подложи на очна ставка бившия генерален директор Светослав Костов и директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов заради крещящо разминаване в показанията им.

Междувременно СЕМ освободи Костов от длъжност, а той обжалва решението в съда.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 56 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.