Георг Георгиев: На всички летища у нас има термокамери

18:20, 25 фев 20 / Политика 25 1386 Topnovini

Независимо дали гражданите ги виждат, или – не, на всички летища у нас има камери, които измерват температурата на пристигащите пътници. Това увери зам.-външният министър Георг Георгиев по Нова телевизия.

Първи случаи на коронавирус в Хърватия и Австрия

До броени дни такива камери ще има и на сухопътните граници, а дотогава се правят замервания с дистанционни термометри, обясни още Георгиев. Според него действията, предприети от институциите срещу разпространението на коронавируса у нас, са навременни и адекватни.

Нови случаи на коронавирус в Италия, външно с предупреждения

„По всички ГКПП-та, по всички места, от които може да се влезе в държавата, функционират екипи, технически устройства, чрез които да се засича температура, болниците са заредени със специализирано оборудване, предпазни облекла”, обясни Георг Георгиев. По думите му в Италия в регионите, където е локализирана заразата, има около 15 000 българи. Няма данни за болни наши сънародници. „Никой не може да бъде спрян да се прибере в България, ако пожелае това. Ако на границата се засече, че има признаци, тогава се налага карантина”, заяви Георгиев.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани