Ева Майдел: Кризата създаде симетричен шок с асиметрични последствия

18:38, 07 апр 20 / Политика 25 1225 Цветилена Симеонова
Снимка: БГНЕС

Има прозорец на възможност членките на Европейския съюз да осъзнаят, че целите и идеите ще са толкова амбициозни, колкото е размерът на средствата, които ще отделим за следващите 7 години. Ние знаехме, че икономистите на ЕС очакваха рецесия до края на годината, но тя се случва много по-рано. Сега е важно да стане видимо, че ЕС е не само бюрокрации и регулации и че в този момент, можем да се обединим. Но ЕС няма особено правомощия. Това коментира евродепутатът от ЕНП Ева Майдел пред БНР.

Ева Майдел: Кой е с нас в тази криза?

Тя уточни, че членките вече се възползват от помощите, които ЕС предоставя. „Много от мерките зависят от инициативността на държавите... Тази криза създаде симетричен шок, но има асиметрични последствия. Затова трябва да имаме различни мерки и инструменти, с които да боравим. Всички сме ударени по различен начин“, посочи Майдел.

Тя заяви, че е важно да имаме европейско излизане от ситуацията, да има предвидимост. „Европейският отговор трябва да дойде възможно най-скоро. Има вече има държави с отговори за излизане от ситуацията. Това трябва да се случва във все повече членки, но да става координирано. Само тогава ще дадем предвидимост за бизнеса и за гражданите“, заяви евродепутатът.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!