Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

10:24, 03 юни 20 / Политика 25 2327 Василена Йорданова
Снимка: БГНЕС

На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останата само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

„Така или иначе на 15 юни изтича санитарното извънредно положение. На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните“, уточни премиерът.

Министър-председателят разкритикува здравния министър Кирил Ананиев за заповедта, според която трябва да се носят предпазни маски в заведенията за хранене.

„Виж как се отразиха на нас тези недомислици. Ако сега донесем една чиния, можем да сме без маски - това пише в заповедта. Ако е ресторант - може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски! Колко пъти помолих да изчетете ред по ред и си представете как изглежда това. Сега сме се маскирали, но днес Емо Караниколов има рожден ден, ако бонбоните са ястие, сега можем да свалим маските. И те моля след това, братко мой, отиваш и оправят тези недомислици“, нареди Борисов на Ананиев.

Снимка: CanStockPhoto

„Всеки ден някъде на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено и ако тук вие имате редкия шанс да мога да разпоредя нещо да се случи, на друго място ще се чудят какво да направят и как да го направят", коментира още премиерът.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!