Костюмът на Нийл Армстронг се приземява в София

15:00, 21 яну 21 / София 25 1267 Шрифт:
Ирина Иванова

Една от общо 15-те реплики на космонавтския костюм, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната и променя завинаги човешката история ще може да се види в детския научен център "Музейко". 

Продават на търг рядка снимка на Нийл Армстронг на Луната

Репликата е единствената, която пристига в Европа, след престой в Природоисторическия музей във Виена (Vienna Natural History Museum).

Изложбата е по повод 50-годишния юбилей от успеха на мисия "Аполо 11" и Нийл Армстронг - първият човек, прекрачил в друг свят, съобщиха от научния център

Снимка: Pixabay

"Хюстън, тук база на Спокойствието, "Ийгъл" кацна" - тези знаменити думи прозвучават в безкрайното пространство на Космоса с полета на космическия кораб "Аполо 11". Командир на неговата мисия е Нийл Армстронг, който на 21 юли 1969 г. става първият човек, стъпил на Луната. След поредица от полети извън земната орбита, НАСА осигурява възможност на Нийл Армстронг и Едуин Олдрин да направят гигантска стъпка за човечеството в друг космически свят.

НАСА показа скафандъра на Нийл Армстронг за годишнината от покоряване на Луната

Юбилеят от полета и новите технологии позволяват днес костюмът да бъде мултиплициран с помощта на 3D-сканиране. Съвършено прецизната и автентична изработка ще позволи на милиони хора в цял свят не само да се доближат до един безпрецедентен момент в човешката история, но и да научат любопитни факти за професията космонавт.

Какво не знаем за Аполо 11?

Скафандърът може да бъде видян в детския научен център до 24 март. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.