Смениха ръководството на Спортния тотализатор

13:27, 28 фев 20 / Спорт 25 1711 Биляна Иванова

Със заповед на министър Красен Кралев са сменени всички членове на УС на Българския спортен тотализатор. Предстои сключването на договори за управление с новото ръководство и вписване. Това обяви пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов.

Народно творчество: Крахът на частната лотария

Двама от новите членове в ръководството са били успешни футболисти. Единият от тях е бившият футболист на „Левски“ Христо Йовов. Той е известен с прякора „Бижутера“ и играеше като нападател и атакуващ халф за „сините“. Другият е Гошо Гинчев, който е бил футболист на "Берое" и спортно- технически директор на клуба. И двамата са играли с националната фланелка. 

В Спортния тотализатор влизат и двама експерти от Министерството на финансите- Людмила Петкова и Валентин Точев. 

За изпълнителен директор е предложен висш експерт от „Информационно обслужване“- Любомир Петров. 

Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред Спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е необходима нова, свежа управленска мощ“, обясни рокадата Горанов.

Мандатът на новия Управителен съвет ще изтече на 25 ноември 2020 г. Досегашният директор на тотализатора Дамян Дамянов е приел да остане като консултант, съобщиха от спортното министерство. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани