България приветства отлагането на олимпийските игри

18:37, 24 мар 20 / Спорт 25 1375 Василена Йорданова

Българският олимпийски комитет (БОК) приветства отлагането на олимпийските игри в Токио

При настоящите обстоятелства, въз основа на информацията от Световната здравна организация и с оглед на най-важното - запазване здравето на всички участници, това е единственият правилен ход в условията на разразилата се пандемия, смятат от родния олимпийски комитет.

БОК е убеден, че по този начин ще се гарантират принципите на равен старт и равнопоставеност в квалификациите и в състезателната подготовка, които бяха сериозно застрашени поради бързото разпространение на вируса и мерките в борбата с него. "Вярваме, че решението ще даде възможност на българските спортисти да се подготвят спокойно и максимално добре за най-важния световен спортен форум", добавят още те.

Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на надежда за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се превърне в светлината в края на тунела, в който светът се намира в момента, отбелязват още от БОК.

"Здравето на атлетите е по-важно от всичко!", заяви спорният министър Красен Кралев. Той обяви, че неизвестността за съдбата на Олимпийските игри, пред която бяха изправени всички атлети и спортните ръководители, е довела до натрупването на огромно напрежение през последните седмици и се радва, че МОК е взел единственото възможно справедливо решение.
 
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще сте дисциплинирани ли ако облекчат мерките срещу COVID-19?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 57 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.