„Залата на славата“: Днес Гунди щеше да навърши 78

10:00, 04 май 21 / Спорт 25 3030 Шрифт:
Цветилена Симеонова

ПФК „Левски“ отбеляза рождения ден на незабравимия централен нападател Георги Аспарухов – Гунди, който днес щеше да навърши 78 години. На сайта на клуба беше публикуван коментар, посветен на великия футболист. Ето какво се казва в него:

В почти всички общества числото седем е свещено. За левскарите то винаги е имало по-особено значение, а днес се намесва отново, за да ни напомни за най-светия символ на клуба – великия и безсмъртен Георги Аспарухов. Днес незабравимата деветка щеше да навърши 78 години, но съдбата реши друго.

„Легендите“: Наско Сираков на 58

Отреди му място в сърцето на всеки един от нас. Изгради му вечен ореол и го превърна във величина, от която продължаваме да се учим. Да попиваме от всяко едно негово действие, мисъл и завет! Да пазим, съхраняваме и предаваме на поколенията историите за неподправения му чар, спортни достижения, талант и човечност. За скромния и необикновен магьосник на терена, който хората наричаха ПРЕЗИДЕНТА!

И днес, спомняйки си за Аспарухов, по-възрастните ще ни разкажат за някой негов гол, за някой финт, за някоя преживелица с високото чернооко момче. Те всички са запазили в паметта си поне една случка, свързана с него - и то такава, която не се забравя цял живот.

Камен Алипиев с оптимистична прогноза за спорта след пандемията

Гунди бе, е и ще бъде футболистът, който вдъхновява. Днес още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

Гунди ни остави много, а кристално ясно и до ден-днешен отекват думите: „Има една страна България, и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра”.

Всъщност и днес, в момент, когато футболът е далеч от стадионите, а обществото е изправено пред тежки предизвикателства, той е способен да ни даде сила, да ни научи...

А за нас, левскарите, просто има един неписан закон  – кажеш ли „Левски”, значи казваш „Гунди”, кажеш ли „Гунди”, значи казваш „Левски”

Честит рожден ден, магьоснико“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама