1 млн. лева трябват на „Левски“ до Нова година

14:23, 25 ное 21 / Спорт 25 1129 Шрифт:
Биляна Иванова

Положението в „Левски“ е абсолютно критично, но под контрол, заяви изпълнителният директор на клуба Иво Ивков. По думите му сините се нуждаят от около 1 млн. лева до Нова година.

Ивков заяви, че „Левски“ прави „периодични плащания“ към НАП, които обаче са недостатъчни и не отговарят на погасителния план. „Очакваме рестарт на последната, надявам се, от този мащаб дарителска кампания, от която целево средствата да отиват за погасяване задълженията на клуба към НАП“.

Тежкото положение ще продължи и през следващите месеци, като надеждите му са с много работа и преговори да се постигне стабилизиране към април.

Предстои ни може би най-тежката Коледа в историята на клуба от финансово естество. Дефицитът на клуба в момента и сумата, която трябва, е около 2.2 милиона лева, за да преодолеем този първоначален шок, тъй като в момента идват много от вземанията, трупани в предишния период", каза той на пресконференция.

„Трябва поне половината от сумата, която споменах, да я набавим до Нова година. Това ще стане чрез кампании - няма да имаме почивка нито събота, нито неделя, ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще започне тази събота", обясни Ивков, цитиран от „Дневник“.

По думите му до момента е имало три належащи казуса, свързани с кредитора. В центъра на вниманието са били преговорите с бившия треньор Петър Хубчев и екипа му. Ивков изтъкна, че те не са направили никакви отстъпки. „Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за следващите шест месеца. Бях попитан дали някога ще подписвам неизгодни за клуба споразумения - ето, подписах първото, но то беше неизбежно. С този казус не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първоначалните плащания, е около 800 000 лева“.

Постигнато е споразумение и с освободения Симеон Славчев. Третият казус е свързан с решение на ФИФА за 395 000 евро, свързани с Насиру Мохамед. „Започваме своевременно преговори и в същото време ще направим така, че сумата да не е дължима до края на годината, за да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да постигнем споразумение“.

Иво Ивков посочи, че клубът е в непрекъснат разговор с изключително голям брой евентуални, стабилни партньори, но „това ще изисква време“.

Освен лошото има и доста добри неща, коментира Ивков и даде за пример подновяването на договорите с някои юноши. Отделно „Левски“ привлече двама чуждестранни футболисти - Ноа Сонко и Цунами, които описват целта на клуба да взима качествени футболисти, които са свободни играчи с „прилични заплати“. „Те са гледани от хора, на които имам доверие - Наско Сираков и Мъри Стоилов. В полезрението ни е още един чужденец. Целта е да се направим сплав между нашите юноши и класни чужденци“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама