Китай ще се бори усилено срещу зависимостта на младите от интернет

16:10, 16 окт 19 / Свят 25 1251 Topnovini
1

Китайските власти за контрол на интернет ще започнат да ограничават времето, през което младите хора гледат видеоклипове на 53 онлайн платформи за производство на съдържание.

Тези действия се предприемат в опит за борба срещу нарастването на зависимостта от интернет сред младежите.

Китайската интернет администрация заяви в изявление, че достъпът до онлайн платформи, включително водещите в страната компании за производство на видео съдържание като Sohu и Baidu Video, ще бъде ограничен по отношение на "продължителност и функция".

Тези платформи ще поставят младежки режим на своите приложения, се твърди в изявлението. Непълнолетните вече няма да имат достъп до платформите между 22:00 и 6:00 часа в този режим и ще имат ограничение от 40 минути за гледане на видео. Когато времето им изтече, платформата автоматично ще ги поставя офлайн.

"Кралят" на YouTube се ожени

Освен това младите потребители вече няма да могат да маркират или изпращат директни съобщения до популярни потребители в мрежата или да оставят коментари за техните публикации.

Стъпката беше направена след решение на интернет администрацията, обявено през март. Според доклад на информационния център на китайската интернет мрежа, уебсайтовете за производство на видео съдържание имат 648 милиона потребители в Китай към декември 2018 г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 22 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.