Путин утвърди политиката в областта на ядреното сдържане

18:09, 02 юни 20 / Свят 25 540
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, утвърждаващ Основите на държавната политика в областта на ядреното сдържане, съобщи ТАСС. Документът е публикуван на страницата на президентската информация.

Основа за руската политика са документите за стратегическо планиране в областта на обезпечаването на отбраната и отразяват официалните виждания за същността на ядреното сдържане, съобщава БГНЕС.

"Зануляват" мандатите на Путин на 1 юли

Подчертава се, че държавната политика в тази област има отбранителен характер, насочена е към поддържане потенциала на ядрените сили на ниво, достатъчно за обезпечаването на сдържане на потенциален противник. Стратегията гарантира защита на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Руската федерация разглежда ядреното оръжие изключително като средство за сдържане, а използването му е крайна и принудителна мярка, се казва в документа. Подчертава се, че Москва ще предприеме всички необходими мерки за намаляване на ядрената заплаха и за недопускане изострянето на международните отношения, които биха провокирали военни конфликти, в това число ядрени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!