Заради вълчия глад за власт, БСП прави решителна крачка напред…в пропастта

15:56, 18 фев 19 25 Topnovini Автор: Topnovini
БГНЕС

Коментар на Светослав Пинтев за Faktor.bg

 

Новините тази сутрин бяха потресаващи, най-меко казано.
 Омбудсманът на републиката Мая Манолова ще сезира Конституционния съд за промените в ИК. И най–невероятното, потресаващо за широките народни маси събитие, титанът и „баща на българската демокрация“ Николай Бареков напуска политиката. Става редови учител.  Обясни във „Фейсбук“, че идвал край на неговата 
каторга в Европейския парламент

Мъка, мъка, мъка… 
Щял да подаде молба в МОН и да чака разпределение. Надявам се да е в някое село, където няма деца, те не заслужават това.
Каква човешка драма, какво себеотрицание, каква саможертва на полза роду, както казваше един друг циркаджия на прехода.  Почти се разплаках от тази постановка в стил „Многострадалната Геновева“.  Индже войвода е направо  разплакана гимназистка пред  пловдивския колос.
Очаквам Никито да облече бяла риза, да бодне карамфил в джоба и да тръгне към своята Голгота. Не за друго, а защото ще е ужасно точно този човек да учи децата. 
 Комбинацията от  имената „Бареков“ и „Манолова“   ражда у мен една единствена асоциация и тя се нарича 

„Костинброд“

Това име красно се превърна в символ на  преврат чрез медиите, на вълчия глад на БСП за власт, на който сме свидетели и днес. А този път води единствено към пропаст.
Сигурно не е случайно, че тази чудна двойка Бареков-Манолова шества в новините тази сутрин. Предизборно някак…
 А, и друга асоциация  се събуди – Цветан Василев, Пеевски, унищожаването на българските медии по най- циничен и отвратителен начин, безсрамното крепене на обречения кабинет „Орешарски“. И най-вече пълната мозъчна атрофия на червената върхушка, която тогава упорито отказваше да разбере, че  това правителство, родено в толкова тежък грях няма никакъв шанс. И подготвя началото на края на Столетницата. Та се наложи лично

Ахмед Доган да разтури „седенката“

 Сокола може да е всякакъв, но никой не може да каже, че е глупав и не ги разбира тези работи. Ясно беше по онова време  за всеки разумен човек, че правителството на лъжливото овчарче е непоносимо за обществото, хеле пък за майстор в политическия бридж като Доган. 
Всички средно интелигентни хора бяха наясно, че правителството може да го спаси единствено Червената армия. Тя пък не дойде. Дойде пъдаря в лицето на почетния председател и обясни на партизаните да си обират крушите.
Сега те отново искат да се върнат, възползвайки се от грешните ходове на ГЕРБ, които си играят “ с Изборния кодекс на

 „Млад конструктор“

Имам чувството, че се инатяха за махането на преференциите и избор на  нова ЦИК единствено, за да се откажат от становището си в най-подходящия момент и да  изпързалят зрелищно БСП. Както и направиха днес. 
  "Преференциите остават, а също така ще бъде открита процедура за избор на нова Централна избирателна комисия", съобщиха управляващите на специална пресконференция. А сега?
В парламента ли, навън ли?
На всеки друг вероятно би се получило да бутне властта, която най-редовно се тресе от скандалите между „патриотите“, но не и на БСП. И да им се получи, още през есента катастрофата  „Орешарски“ ще им се види като приказка за нежни феи заради напрежението, което те самите генерираха в обществото. А това наистина ще е началото на края на Столетницата. 
Този неистов стремеж към властта на БСП, който не се крие, а даже се експонира, докарва до ярост страшно много хора, защото българите не са идиоти и знаят чудесно какво значи съчетанието БСП и власт. Особено, когато домогването до нея става със зъби и нокти, с непрекъснатото влудяване на обществото. Единственият им възможен партньор ДПС показва, че си е взело поука, като търси заобиколни начини да се докопа до нея. 

Цялото мнение вижте тук