Всеки има своята истина

07:30, 12 фев 24 / Защо ни е важно Шрифт:
Вангелия Чорбаджийска

Администрацията на американския президент Джо Байдън отхвърля призива на Владимир Путин за преговори за прекратяване на войната в Украйна.

Въпреки отслабването на политическата подкрепа за предоставяне на американска военна помощ за Киев, все още няма никакви признаци за това, че Вашингтон е склонен да отстъпи пред Москва.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Gavriil Grigorov

Изявлението от руска страна идва по време на двучасово интервю в Кремъл с бившия водещ на ,,Fox News“ Тъкър Карлсън. Пред него руският президент защитава инвазията си в Украйна през 2022 г. Но допълни, че е готов да уреди конфликта по дипломатичен път.

,,Ние сме готови да преговаряме“, заявява Путин. ,,Трябва да кажете на сегашното украинско ръководство да спре и да седне на масата за преговори“, добавя той, имайки предвид и правителството на САЩ.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Gavriil Grigorov

Това не е първият път, в който руският лидер изразява готовност да преговаря за съдбата на Украйна. Но призивът има допълнителен резонанс тъй като това е първото му интервю с американска медийна фигура след инвазията.

Руският президент отправя конкретно послание и към Конгреса на САЩ, където доминираните от Тръмп републиканци са все по-несигурни дали желаят да продължат с подкрепата за Украйна.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Gavriil Grigorov

,,Ще ви кажа какво казваме по този въпрос и какво предаваме на ръководството на САЩ. Ако наистина искате да спрете да се биете, трябва първо да спрете да доставяте оръжия“, казва Путин.

Защо ни е важно?

Провокацията се случва при очевиден застой в конфликта, след провала на лятната украинска контраофанзива. И може би провала на Байдън да спечели одобрението на Конгреса за допълнителна военна помощ за Киев.  

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Julia Hikhinson

За публиката на Тъкър Карлсън и за мнозина на Запад интервюто сигурно изглежда като поредния неуместен и продължителен монолог на руския президент. Но за повечето украинци подобно тълкуване на събитията е отрезвяващо и плашещо. Всичко варира според гледните точки на засегнатите.

Зад предложението за мирни преговори отново се прокрадна фактът, че Кремъл отрича самото право на Украйна да съществува. А войната за пореден път доказа, че противопоставяне с подобен мащаб има множество нюанси.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Gavriil Grigorov

И макар че интервюто не успя да произведе водеща новина, то регистрира опит на Владимир Путин да отправи послание към американските консерватори, обяснявайки им точка по точка, защо той е съюзник, а не враг.

Така руският лидер успя да се приближи с една крачка до дългоочакваната си мечта: завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Randall Hill

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 jesous 13:41, 12 фев 24

Best online money making method to work online and start making extra $19k or even more by doing this easy job from home. my last month's earning with this are $18583 and i am doing this just for 3 hours a day very easy work and regular income from this are amazing. everybody can now get this job and start making dollars online by follow instructions on this web...

http://www.cash.salary49.com

2 Анонимен 12:30, 13 фев 24

Интервюто постигна нещо много важно-даде възможност на хората да видят разликата между Путин и американските и западните политици.Американците и западняците се държат като побеснели кучета,освирепели от злоба и омраза,крещят ,обиждат,нападат,насаждат омраза между хората.Докато Путин се държа като нормален,повтарям нормален човек и предложи сътрудничество а не война.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама