В Сливен има потенциал за бизнес начинания, според директора на "Язаки”

17:03, 29 юни 15 25 955 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен е от градовете, които имат потенциал за развитие на бизнес начинания и вашето правителство трябва да работи в посока да направи страната още по-атрактивна за инвестиции. Това каза днес изпълнителният директор на "Язаки България" Синан Кар на среща с кмета на Сливен Кольо Милев.

Ръководителят на японската компания за производство на автомобилни кабелни системи поясни, че това е последната му среща като представител на фирмата, тъй като излиза в пенсия и ще отпътува за родината си Турция но подчерта, че ще съдейства за презентирането на Сливен и региона пред турски фирми.  От своя страна кметът Кольо Милев представи други потенциални обекти за инвестиции като Сливенските минерални бани, летище „Бършен”.

Компанията „Язаки” има заводи за кабелни системи в Сливен и Ямбол, в които работят около 5 000 души. За последните три години фирмата е инвестирала в двата завода между 6 и 7 млн. евро, посочи още Синан Кар. Община Сливен съдейства на инвеститора като построи паркинг и изгради осветлението пред завода. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама