Намериха останки от запален труп край Бургас

17:03, 29 юни 15 25 747 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Човешки кости от запален труп на мъж са били открити в неделя край бургаския квартал Банево, съобщи „24 часа”. Останките са буквално шепа обгорели кости, от които не може да се вземе ДНК за установяване самоличността на убития, обясниха съдебни медици.

Полицията проверява района за още човешки останки.

Според запознати мястото, където са открити обгорелите човешки кости, е близо до района, в който преди две седмици бе изровена възрастна жена. До ексхумацията се стигна след като се разбра, че я е заровил психично болният й син Динко Т.

Той погребал майка си без да уведоми нито полицията нито личния лекар на възрастната жена.

По данни на полицията тя страдала от онкологично заболяване и била изписана от болницата без надежда за възстановяване. Когато бабата издъхнала, синът й не казал на никого. Разбрало се, че е мъртва едва когато нейни съседки започнали да я издирват и разпитали Динко за майка му. Накрая той признал, че сам я е заровил.

Според непотвърдена информация след намирането на опожарените кости психично болният мъж е бил задържан от полицията. Късно в неделя е билa извършена възстовка на убийството, свързано с намерените човешки останки. Следственият експеримент е проведен в къшла край селото. За него е бил доведен заподозрения Динко Т, уточняват от „24 часа”.

Според разследващи човешките останки са на животновъд от Айтос, който изчезна през пролетта и бе обявен за издирване. Смята се, фермерът е бил убит от Динко след скандал. За да прикрие следите психично болният мъж е поставил тялото върху автомобилни гуми, след което ги е запалил. После разпилял остатъците на близко сметище между Банево и Изворище.

Екипът на Topnovini.bg се свърза с Областната дирекция на МВР в Бургас. Оттам обаче на този етап отказват всякаква информация по случая. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама