Отмениха избор на превозвач в „Мини Марица-изток”

17:17, 29 юни 15 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)отмени решение на изпълнителния директор на “Мини Марица - изток“ ЕАД за извършен подбор на кандидати за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Извършване на автотранспортни услуги – специализиран превоз на работниците и служителите на „Мини Марица - изток“ ЕАД и за културни, спортни и социални мероприятия“ .

Комисията е установила, че назначената и провела процедурата комисия  не съответства на законовите изисквания за опит и квалификация на състава в съответствие с предмета и сложността на поръчката, поради което не е била в състояние да изпълни ефективно задълженията си по Закона за обществените поръчки.

Като основателен се приема доводът на жалбоподателя „Детелина-Дрита“ ЕООД, че въведеното в хода на процедурата изискване за съответствие към един от кандидатите, представлява недопустимо изменение на документацията и нарушава принципа за равнопоставеност.

КЗК връща преписката на възложителя за определяне на законосъобразен състав на оценителната комисия и продължаване на процедурата от последното законосъобразно действие по указанията в решението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама