Служебен ангажимент на адвокат отложи делото срещу ромската фамилия Беркови

17:34, 29 юни 15 25 790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служебен ангажимент на адвокат е отложил днес заседание по делото срещу членове на скандално известната ромска фамилия Беркови. Съдът не е дал ход на делото, тъй като единият от защитниците на подсъдимите е бил депозирал молба за невъзможност да се яви в съдебно заседание, поради служебна ангажираност на днешна дата. Делото е отложено за 27 юли от 10 часа, съобщават от пресцентъра на плевенската Темида.

Ще припомним, че ромската фамилия Беркови нашумя след като стана ясно, че е изкарвала проститутки за Германия и е прала пари, придобити чрез трафик на хора. През лятото на миналата година в Окръжна прокуратура – Плевен на пресконференция бяха изнесени факти около дейността на семейството и резултатите от съвместно българо-немско разследване на престъпленията на Беркови. 

Божидар и Райна Беркови и дъщеря им Марина бяха осъдени в Бремен за експлоатация на проститутки. В Плевен за трафик на хора и в пране на пари бяха осъдени другата дъщеря на Беркови - Юлияна и Ивайло Ячков, нейн съпруг.

Конкретното обвинение, по което в Окръжния съд на Плевен се води дело срещу трима от членовете на фамилия Беркови, е в придобиване на пари, получени от трафик на хора в Германия.

В обвинителния акт се посочва, че обща стойност на всички парични средства получени, държани и използвани от Божидар Берков са в размер на 19160 евро или 37 473.13 лв., от съпругата му Райна - 9890 евро / 19342.86 лв./ и от дъщеря им Марина – 11 380 евро /22 257 лв./. Те са и с обвинение, че са принудили жена с инициали Е.К. да лъжесвидетелства в тяхна полза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама