Протестно шествие за “събуждане “ на институциите организираха в Шумен (снимки)

17:52, 29 юни 15 25 1052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестно шествие, с което да се провокират институциите, организираха близки и приятели на 18-годишната Елис, която загина при катастрофа на автомагистрала „Хемус” през април тази година.

Над 50 човека, повечето млади хора, поискаха реакция от институциите, безопасен обществен транспорт, проверки на транспортните фирми, наказание за убийците на пътя.

Шествието започна от хотел “Мадара” и продължи по пешеходната зона на Шумен по посока Руски паметник.

Към протеста на приятелите на Елис се включиха и близки на загиналия през зимата на тази година заради занижени мерки за безопасност на пистата в Чепеларе Данаил Кънчев.

Организаторите на протестното шествие започнаха и подписка, с която настояват да се разследва детайлно транспортната фирма, чиято собственост бе автобусът, в който загина Елис.

Подписката ще бъде изпратена до съответните институции, които трябва да разследват такива случаи с обществен транспорт.

18-годишната Елис, която тази година трябваше да бъде абитуриентка, загина след тежка катастрофа на автомагистрала “Хемус” на 8 април. Момичето е пътувало в микробус „Мерцедес”, извършващ пътнически превози от Варна за Шумен и Разград. В района на село Невша, община Ветрино, водачът загубил контрол над возилото, което се блъснало в предпазна мантинела. В следствие на удара момичето пострадало тежко и починало на път за болницата.

Адвокатът на семейството на Елис Галин Терзийски заяви, че по случая разследването продължава, ще се извърши автотехническа експертиза на автобуса, която трябва да е готова до месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама