Започна полагането на основата на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”

16:40, 30 юни 15 / Спорт 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна поставянето на новата полиуретанова настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. 

Екипът на германската фирма „Политан” е в Старата столица от  петък, но заради падналите валежи и неблагоприятните метеорологични условия през уикенда само бе грундирана част от трасето, от източния вход по южната дъга на пистата.

В понеделник следобед бе отлят участъкът около водното препятствие. Вчера работата продължи по виража. Единственото изискване на  този етап на екипа на немската фирма „Политан”, която отлива пистата, е обработваните участъци да са напълно сухи и почистени. 

В случай, че атмосферните условия позволят и няма проблеми с техниката, пистата трябва да е готова за около три седмици. Новата настилка, тип „сандвич”, ще обхване площ от почти седем декара /6935 кв.м./. Първият слой е сплав от гранули от рециклирани автомобилни гуми /чист каучук/ и полиуретанови смоли.

Вторият червен пласт е от ЕРDM гранулати и полиуретанови смоли. Общата дебелина на пистата ще бъде 14, 5 милиметра и ще отговаря на най- високите изисквания и стандарти на Международната лекоатлетическа федерация / IAAF/. За разчертаването на пистата ще пристигне друг специализиран екип на производителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама