Започна полагането на основата на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”

16:40, 30 юни 15 / Спорт 25 111 Topnovini
Започна поставянето на новата полиуретанова настилка на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. 

Екипът на германската фирма „Политан” е в Старата столица от  петък, но заради падналите валежи и неблагоприятните метеорологични условия през уикенда само бе грундирана част от трасето, от източния вход по южната дъга на пистата.

В понеделник следобед бе отлят участъкът около водното препятствие. Вчера работата продължи по виража. Единственото изискване на  този етап на екипа на немската фирма „Политан”, която отлива пистата, е обработваните участъци да са напълно сухи и почистени. 

В случай, че атмосферните условия позволят и няма проблеми с техниката, пистата трябва да е готова за около три седмици. Новата настилка, тип „сандвич”, ще обхване площ от почти седем декара /6935 кв.м./. Първият слой е сплав от гранули от рециклирани автомобилни гуми /чист каучук/ и полиуретанови смоли.

Вторият червен пласт е от ЕРDM гранулати и полиуретанови смоли. Общата дебелина на пистата ще бъде 14, 5 милиметра и ще отговаря на най- високите изисквания и стандарти на Международната лекоатлетическа федерация / IAAF/. За разчертаването на пистата ще пристигне друг специализиран екип на производителя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани