120 безработни в Шуменско започват работа от началото на юли по проект „Подкрепа за заетост“

17:01, 30 юни 15 / Общество 25 166 Topnovini
120 безработни от област Шумен е назначнил на работа областният управител Донка Иванова, съобщават от областна администрация. Безработните са регистрирани и насочени от Бюрата по труда в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново. Безработните започват работа от 1 юли и ще бъдат наети за период от 4 месеца по проект „Подкрепа за заетост”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Съгласно решение на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен, Областна администрация-Шумен кандидатства и получи финансиране за участие в този проект, в рамките на който наетите безработни лица ще осъществяват превантивни дейности за защита от бедствия и преодоляване на потенциалния риск от наводнения на територията на област Шумен. Ще бъдат извършвани дейности по почистване на речните корита и деретата на обекти в извън урбанизираните територии, както и по местата, определени и посочени от кметовете на населените места в региона.

Разпределението на работните места е съобразено с целите на проекта, като безработни са назначени в 53 населени места във всички общини на областта.

Проект „Подкрепа за заетост” се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта. На регионално ниво Областна администрация-Шумен работи в сътрудничество със Североизточното държавно предприятие и горските стопанства по места, „Напоителни системи“ ЕАД -Шумен, ВиК- Шумен, Държавната психиатрична болница в Царев брод,  кметове на общини, на населени места и частни фирми от региона.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 34 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.