Искат да местят изложенията на „Добрички панаир“ на имот на ТИМ

17:04, 30 юни 15 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Селскостопанските изложения в Добрич да се провеждат на бившето аграрно летище, което, според общински съветник, е собственост на „Зърнени храни“ АД (част от групировката ТИМ), предвижда предложение на Съвета на директорите на „Добрички панаир“ АД за предстоящото на 6 юли Общо събрание на акционерите.

На заседанието си днес Общинският съвет реши представителят му в общото събрание на акционерите на „Добрички панаир“ АД да не подкрепи предложението за сключване на договор за 15-годишно използване на самостоятелен изложбен комплекс - Бивше аграрно летище Добрич. Местният парламент реши той да гласува „въздържал се“ до представяне на допълнителни данни по отношение на предлагания договор и необходимите инвестиции.

В хода на обсъжданията по време на сесията общинският съветник Атанас Атанасов посочи, че дружеството „Зърнени храни“ е собственик и на бившето аграрно летище, където се предлага да бъде новият изложбен комплекс.

Заместник-кметът Надежда Петкова посочи, че от Съвета на директорите на дружеството, в което общината има 40 % от акциите,  не са посочили никакви мотиви за сключването на такъв договор. Не е ясно дали той ще е за наем, ползване или под друга форма. Не е ясно защо се сключва, нито какви ще са финансовите му параметри. Дори не е ясно теренът там дали ще е подходящ за провеждане на изложенията на „Добрички панаир“, на семинари и други прояви. Не са посочени необходимите инвестиции и дали дружеството има нужните  средства за това, както и какви са очакваните приходи, каза още Надежда Петкова.

Тя обясни, че, заедно с изпълнителния директор на „Добрички панаир“ Звезделина Иванова търсят варианти за провеждане на изложението „Селското стопанство и всичко за него“ и тази година в спортен комплекс „Простор“. Проблемът е, че там започва ремонт, който е част от дейностите по реконструкцията на градския парк. Ясно е обаче, че от следващата година там вече няма да може да се вкарва тежка техника и изложението ще трябва да се провежда на друго място.

Припомняме, че преди години Община Добрич апортира непаричната вноска, представляваща право на строеж върху 468 кв. метра в бившия „Разсадник” за собствен изложбен комплекс на „Добрички панаир“, но това така и не се случи. .

Проверка на Topnovini.bg в Търговския регистър показа, че Община град Добрич притежава 779 акции в „Добрички панаир“, като 699 от тях са внесени под формата на апортна вноска върху имот, отреден за изложбен комплекс. „Бялата лястовица“ АД притежава 389 акции /или 20%/, а „Зърнени храни“, което е част от групировката ТИМ, – 778 акции или 40 %.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама