400 незаконни строежа са били премахнати от началото на годината

17:44, 30 юни 15 / Общество 25 156 Topnovini
Дирекцията за национален строителен контрол е премахнала над 400 незаконни строежа от началото на 2015 г., от които в цигански махали са 38 строежа, съобщават от регионалното министерство.

През юни от органите на ДНСК са премахнати приблизително 60 незаконни строежа, от които в цигански махали са 12.

През юли предстои да бъдат премахнати още приблизително 60 строежа, от които в цигански махали са около 30 строежа, включително и 20 в циганската махала „Кремиковци" в Гърмен.

Предстоящите за премахване незаконни строежи в цигански махали, освен тези в Гърмен, са в Перник, община Криводол, в Пазарджик, в Самоков, в София и др, уточняват от дирекцията.

Премахването на незаконните строежи в Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК, уверяват оттам.

Освен тези около 10% незаконни строежа в цигански махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.

От началото на годината са премахнати  8 незаконни строежа в чашката на яз. „Искър". В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз. "Ивайловград", премахнати са 6 незаконни строежи на яз. "Кърджали", 4 незаконни строежи в чашката на яз. „Студен кладенец", премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа" в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле" край Бургас.

В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз. "Искър", незаконни строежи във ваканционно селище „Русалка" в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани