Освободиха за добро поведение от затвора добричлия, убил и заровил съпругата си

17:57, 30 юни 15 / Крими 25 141 Topnovini
Мъж от Добрич, който е убил жена си и дълги години е крил престъплението, излезе от затвора във Варна, след като изтърпя малко повече от половината от 15-годишната си присъда. Окръжният съд пусна 4 години и 8 месеца предсрочно Тошко Илиев, който зад решетките е работил и след приспадане на това време фактически е излежал близо 7 години и 8 месеца.

На 1 февруари 1995 г. Илиев пребива съпругата си Марияна, докато двамата пътуват към Добрич. Семейството се скарва в колата и жената удря шамар на мъжа си, който започва да я удря, а накрая я души с капроново въже. Тялото Илиев заравя в трап зад чешма на разклона за село Одърци по пътя между Добрич и Албена. На следващия ден казва на родителите на Марияна, че дъщеря им е тръгнала към тях.

В продължение на 12 години тя се води в неизвестност. По случая се  е работело по няколко версии, включително и съпричастност на съпруга Тошко Илиев, но без резултат. През декември 2004 г. работата по разследването е спряна. В началото на 2007 г. отново е възобновена след посещението на тогавашния вътрешен министър Румен Петков в Добрич, който се срещна с близки на изчезналите. Разкриването на случая е станало на 24 октомври. Илиев бил извикан в полицията в Добрич за разпит, тъй като е извършил кражба. Пред разследващите той признава за убийството, а като причина посочва, че семейният му живот бил „ад”. Тошко и Марияна имат две дъщери, за които грижите след престъплението са поети от бащата. През 2008 г. той получава 15 години затвор от Окръжния съд в Добрич.

31 служители на областна дирекция "Полиция" в Добрич и на националните служби на МВР, работили по разкриването на убийството на Марияна Илиева, бяха предложени за награди. 

Заради добро поведение и ниска оценка от риск от рецидив 53-годишният Илиев е предложен за предсрочно освобождаване от началника на затвора, а съдът му определя изпитателен срок в размера на оставащата му част от наложената му присъда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани