Бургаските болници се обединяват в консорциум

18:42, 30 юни 15 / Здраве 25 185 Topnovini
Възможностите болнични заведения от Бургас да се обединят в консорциум обсъдиха днес представители на най-големите здравни заведения в града със зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и зам.-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Идеята е по този начин да се редуцират административните разходи и да се увеличи капацитетът на заведенията. Крайната цел е да се подобри обслужването на пациентите.

Представителите на бургаски болнични заведения, чиято собственост е държавна, общинска или частна,  изразиха принципно единодушие за формата на обединение. Предстоят обсъждания за клаузите в проекто-договора, които да легитимира консорциум "Обединени бургаски болници" и да определи правата и задълженията на страните по него.

Консорциумът няма да засегне независимостта на отделните болнични заведения и те ще запазят юридическа самостоятелност и правото да определят числеността на персонала, размера на възнагражденията и т.н., според действащите разпоредби.

На срещата днес в Община Бургас присъстваха представители на МБАЛ Бургас, "Бургасмед", КОЦ, РЗИ, МБАЛ "Дева Мария", МБАЛ "Лайф хоспитал", Белодробна болница, Очна болница и др.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани