"Децата на слънцето" ще посрещнат Джулая на Витоша

22:02, 30 юни 15 / Култура 25 1008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година столичани ще посрещнат Джулая на Витоша. По традиция, те ще се качат на Черни връх малко преди изгева на 1 юли. Купонът по повод най-слънчевото утро през годината обаче, ще започне още в 23.00 ч. в хижа „Алеко“.

Въпреки, че традицията на Джулая е свързана със световното хипи движение през '60-те години, тя съществува в България до днес и продължава да се разпространява. Джулая излезе и извън рамките на традицията, според която първите юлски лъчи посрещаме на някое живописно кътче на българското Черноморие. През последните години събитието се отбелязва в различни градове в България, но едно нещо не се променя – усмивките на лицата на хората.

С много позитивно настроение столичани ще посрещнат Джулая и тази година на Витоша. Преди това купонът в хижа „Алеко“ ще започне със сет на  NURI и ще продължи с група „Хоризонт“.

Столичната община и Центърът за градски транспорт осигуриха извънредни автобуси до Витоша. Маршрутът  е от автостанция кв. „Хладилника“ до хижа Алеко и обратно. Часовете на тръгване в посока към хижа Алеко на 30 юни  от автостанция кв. "Хладилника" в 21.00 и 23.00 ч. В посока автостанция хижа Алеко автобусите ще тръгнат в 6.30 ч и 8.30 ч на 1 юли.

Тази сутрин хиляди ще слушат парчето на Uriah Heep, “July morning”, но привилегията да го чуят от легендарния вокал на групата Джон Лоутън, ще имат само тези, които посрещат Джулая в Тутракан. Тъй като ежегодното събитие в Камен бряг е отменено, фронтменът на Uriah Heep ще посрещне утрото с „децата на слънцето“ на брега на Дунава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама