Зеленогорски се закани да подаде оставка и постави ултиматум

23:05, 30 юни 15 / Политика 25 192 Topnovini
Шефът на предизборния щаб на Реформаторския блок и съпредседател на ПГ на ДБГ Найден Зеленогорски ще подаде оставка, ако до 20 юли коалицията не стигне до разбирателство за кандидатите за кметове по места. Зеленогорски постави и ултиматум на колегите си. Той заяви, че ще се откаже от намерението си за оставка на прага на местните избори, ако максимум до две седмици Радан Кънев склони в блока да се подпише коалиционно споразумение и такова за единната му регистрация в цялата страна.

Радан Кънев не присъства на изнервеното заседание на парламентарната група, за да чуе лично ултиматума на Зеленогорски. След като отново се стигна до неразбирателство по всички въпроси за изборите в столицата, отделни депутати са предупредили, че на предстои да поискат оставките на председателя на Зеленогорски и на ридера на ДСБ, Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ не отиде и на заседанието на ДСБ - София, което в събота номинира за кандидат-кмет на РБ Вили Лилков, а за водач на листата за Столичния общински съвет - Трайчо Трайков.

Соломон Паси, който беше номиниран от Меглена Кунева, сам се отказа от участие в изборите, а мотивът, който посочи е, че кандидатурата му не е подкрепена от целия блок. Въпреки това той има голяма преднина пред Вили Лилков според социологическото проучване в столицата, направено по поръчка на реформаторите. Според данните между 5 и 10 пъти по-разпознаваем е бившият външен министър, пред кандидата на ДСБ.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани