Здравната инспекция в Бургас взима на лизинг две нови коли

16:19, 30 юли 15 25 972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната здравна инспекция в Бургас ще вземе на лизинг два нови автомобила на стойност 57 600 лева, показа справка на Topnovini.bg на сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Поръчката включва доставка на два броя леки автомобили с еднакви технически характеристики. Колите ще бъдат взети на опертативен лизинг за срок от 4 години без придобиване от РЗИ-Бургас на собствеността в края на договора. Превозните средства трябва да са фабрично нови и неупотребявани.

Условията към участниците са да бъдат производители или собственици на предлаганите коли. Да разполагат със сервиз на производителя или с оторизиран представител на територията на град Бургас.

Лицето, което ще бъде избрано за изпълнител и с което възложителят ще сключи договор за обществена поръчка е длъжно да осигури застраховането на автомобилите – „Пълно Автокаско“ и „Гражданска отговорност“. Да осигури за своя сметка регистрация на автомобилите в КАТ, заплащането на данък превозно средство, годишен технически преглед и поставяне на аларма.

През април миналата година името на директора на Здравната инспекция в Бургас се забърка в сериозен скандал, след репортаж на „Господари на ефира” за двойнствена дейност на подчинената му Люба Павлова. Докторката бе заснета как приема пациенти в частния си кабинет по хомеопатия във времето, когато трябва да е на работното си място в държавната инспекция. Това е грубо потъпкване на закона, тъй като тя не може да развива дейност, подлежаща на държавен здравен контрол. Малко след това Павлова напусна РЗИ-Бургас.

След този случай тогавашното правителство на няколко пъти се опита за уволни д-р Георги Паздеров, макар че и преди това в публичното пространство витаеха подобни слухове. До освобождаване от поста обаче така и не се стигна, защото на няколко пъти директорът на Здравната инспекция в града излизаше в болничен.

По-късно служителка от финансово-счетоводния отдел на РЗИ пък изпрати жалба до бившия областен управител Павел Маринов и до омбудсмана Таню Атанасов. В нея бяха посочени  различни нарушения на ръководството на здравната инспекция – неизгодни договори с компютърна фирма, изхарчени хиляди левове за ненужни акредитации на РЗИ от частни фирми, назначения на хора без нужния ценз и др. Въпреки всичко Паздеров и до ден днешен оглавява инспекцията в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама